Gode ambassadører på Skills

Engagementet og aktiviteten var høj, da fire ejendomsserviceteknikerelever gjorde en stor indsats for at skabe opmærksomhed om deres uddannelse og fag på årets DM i Skills. Flyers blev delt ud, og der blev informeret om de mange muligheder, der findes som ejendomsservicetekniker.

En stor gruppe unge samles omkring standen i Telt 5 på Roskilde Dyrskueplads. For at tiltrække opmærksomhed havde ESL arrangeret en konkurrence, hvor man kan vinde biografbilletter, og de fire ejendomsserviceteknikere benyttede lejligheden til at tale med alle og informere dem om uddannelsen.

”De unge er lidt ubeslutsomme og ved ikke rigtigt hvad de vil. Men deres lærere synes, at det lyder spændende og positivt med de gode jobmuligheder, når du er færdiguddannet,” siger en af de fire ejendomsserviceteknikerelever, Loke Frederiksen, der er med på Skills for anden gang.

”Jeg synes det var sjovt sidste år, og ville derfor gerne med igen i år.”

Tom Løf er med for første gang på Skills:

”Jeg ville gerne med, fordi jeg synes det lød hyggeligt, og så er det en god måde at skaffe nye kollegaer på. Det er samtidig en god måde at møde sine kollegaer på. Jeg ser dem ikke hver dag, da vi er i forskellige afdelinger,” siger Tom Løff, der er går ud blandt de forbipasserende med flyers.

”Vi fortæller, at det er en alsidig uddannelse, og så kan jeg selv godt lide den beboerkontakt vi har i hverdagen, og det fortæller jeg til alle, jeg taler med,” siger Tom.

Mere end pedel

For Dianna Knudsen er det vigtigt at få udbredt kendskabet til ejendomsteknikeruddannelsen. Hun vil meget gerne tale uddannelsen og faget op:

”Jeg vil gerne lokke flere folk til uddannelsen og vise, at der er meget mere i den end man tror. Nogle tænker at vi bare er en pedel helt nede i bunden af rangstigen, men jobbet som ejendomsservicetekniker er meget mere end det, og det prøver jeg at få fortalt de besøgende på standen om,” siger Dianna Knudsen, der er færdigudlært om få måneder.

Det kan være svært at få de unge skoleelever til at synes det er spændende, men de fleste er også 7. eller 8. klasser denne formiddag.

”Jeg håber, at jeg kommer til at tale med flere 9. klasses-elever. De er nok mere motiverede, da de har kortere tid til at vælge, hvad de skal vælge af uddannelse,” siger Dianna.

Majid Alshami har været i gang med en anden uddannelse og drevet egen virksomhed. Men han har nu fundet sin rette vej, og derfor vil han gerne hjælpe andre til at se mulighederne i uddannelsen.

”Jeg forklarer folk, hvorfor jeg har valgt uddannelsen og hvad der er godt ved den. Da jeg selv var færdig med 9. klasse, var der ingen, der hjælp mig med at finde ud af, hvad jeg skulle vælge, så derfor vil jeg gerne hjælpe andre nu,” siger Majid Alshami.

Han begyndte først på en uddannelse som softwareingeniør, men sprang fra. Siden drev han selvstændig virksomhed med totalrenovering, men han blev træt af al det administrative arbejde.

”Med uddannelsen har jeg fundet noget, der ligner det arbejde jeg lavede som selvstændig, men nu uden at skulle tage mig af regnskab og alt det andet administrative. Det passer mig perfekt. Vi hjælper folk med deres problemer, og der sker noget nyt hver dag samtidig med at jeg lærer noget. Det fortæller jeg om til dem, der kommer forbi her,” siger Majid.

Tak til Bo-Vest

Formand for ESL, Michael B. Hansen, er med på standen under hele Skills, og han er glad for at Bo-Vest igen i år har stillet elever til rådighed på Skills. For det er vigtigt at være repræsenteret og vise faget frem.

”Vi har brug for at flere tager uddannelsen som ejendomsservicetekniker. Der er kun 60 elever lige nu på landsplan, og det er for få i forhold til efterspørgslen. Derfor er det vigtigt at være med på Skills og vise hvad vi kan. Jeg vil gerne takke Bo-Vest for igen at stille op med deres elever. Jeg håber, at andre boligselskaber har lyst til at være med næste gang. Det er planen, at vi i 2026, skal demonstrere hvad vi kan, da vi er blevet demonstrationsfag,” siger Michael B. Hansen.

Næste år er der Euro Skills i Herning, og derfor holder DM i Skills pause. Men ESL og ejendomsserviceteknikeruddannelsen er klar til at vise hvad de kan igen i 2026.