Mænds Sundhedsuge: PensionDanmark tager kampen op mod ulighed i sundhed

Blandt PensionDanmarks medlemmer er mænd i øget risiko for kritisk sygdom, og de benytter sig mindre af tilbuddene i deres sundhedsordning end kvinder.

Den ulighed sætter PensionDanmark spot på i anledning af Mænds Sundhedsuge i uge 24. Det sker med en email-kampagne til godt 120.000 mandlige medlemmer, der bliver informeret om mulighederne i deres sundhedsordning i PensionDanmark.

”I PensionDanmark har vi en bred sundhedsordning, der bidrager til forebyggelse og behandling for alle PensionDanmarks medlemmer. Derfor vil vi med denne kampagne gerne nå nogle af de mænd, der ikke altid har deres fysiske og mentale helbred som førsteprioritet. På den måde kan vi bidrage til deres sundhed og trivsel gennem hele livet,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, kundeservice og IT i PensionDanmark.

Nye metoder til at nå mændene

Syv ud af ti medlemmer hos PensionDanmark er mænd, og for at imødegå uligheden mellem mandlige og kvindelige medlemmer har pensionsselskabet iværksat en række tiltag, der skal forsøge at få flere mænd til at benytte sig af sundhedsordningen. Og det har givet pote:

”Som en del af vores sundhedsordning tilbyder vi Online Læge, Online Psykolog og senest også Online Fysioterapi. Her ser vi blandt andet, at forskellen i mænd og kvinders brug af f.eks. psykologhjælp er betydelig mindre blandt PensionDanmarks medlemmer end i det offentlige system. Kigger vi på den målgruppe, der matcher de typiske medlemmer i PensionDanmark, benytter kvinder sig af psykolog mere end tre gange så meget som mænd i det offentlige, mens det i PensionDanmarks tilfælde kun er to gange så meget. Det skyldes en lang række af nye digitale tilbud, som gør det nemmere for mænd at tilgå de forskellige tilbud,” fortæller Flemming Tovdal Schmidt.

 Brug dine muligheder i PensionDanmarks sundhedsordning

  • Få behandlinger hos en fysioterapeut eller kiropraktor, hvis du har problemer i led, muskler og sener. Du behøver ikke gå til lægen først. Der er adgang til hjælp uanset, om dine problemer er opstået gennem arbejdet eller ej. Sundhedsordningen kan dække op til 15 behandlinger i løbet af 12 måneder.
  • Rådgivning fra et team af sygeplejersker og socialrådgivere (ring 7012 1335 alle hverdage kl. 8-18). Sygeplejerskerne kan også hjælpe med en Hurtig Diagnose – Ordningen hjælper dig, hvis du er blevet henvist til en speciallæge fra egen læge.
  • Online Læge og Online Psykolog. Via video kan du tale med en læge eller psykolog. Videosamtalen foregår via PensionDanmarks app eller via pension.dk. Ventetiden er kort, og du kan ofte få en tid samme dag eller aftale en tid en af de nærmeste dage, hvis det passer dig bedre.
  • Online Fysioterapeut. Hvis du for eksempel har svært ved at få tid til at komme til fysioterapeut, eller hvis du har brug for hjælp på din ferie. Du mødes med fysioterapeuten via video på din telefon eller computer.
  • Med Krisepsykolog skal du ikke udfylde det bookingflow, som man normalt skal ved Online Psykolog. Du angivet dit telefonnummer, hvorefter du bliver ringet op hurtigst muligt.
  • Genoptræning efter en operation, eller hvis en scanning viser, at der er behov for genoptræning.
  • Online sundhedstest med eventuelt tilbud om efterfølgende sundhedsrådgivning.
  • Guide til sundhedsvæsenet, vejledning i rettigheder og regler (ring 7012 1335 alle hverdage kl. 8-18).

 

Vil du vide mere?

Læs mere og bestil tid på pension.dk/sundhed, eller ring 7010 0806 alle hverdage mellem kl. 8 og 18.