Din pensionsordning

Som medlem af Ejendoms- og Servicefunktionærernes Landsforbund er du omfattet af en pensionsordning. Den er en del af de overenskomster, som vi har indgået med arbejdsgiverorganisationerne inden for ejendomsserviceområdet. Pensionsordningen er et supplement til din folkepension.

Der er tre forskellige overenskomster, som dækker ejendomsserviceområdet. Så for at finde ud af hvilken pensionsordning, der gælder for dig, skal du vide hvilken overenskomst du arbejder under. Det kommer an på, hvilken arbejdsgiver du har.

Her kan du læse om de tre overenskomsters overordnede pensionsbetalinger.

Ejendomsfunktionæroverenskomsten 2023-2025 mellem DI Overenskomst II (SBA) og Ejendom- og Servicefunktionærernes Landsforbund

Pensionsbidraget udgør i alt 12,0 % af lønnen. Som lønmodtager betaler du selv 4,0 % af bidraget via din løn, og arbejdsgiveren betaler 8,0 %. Hvis du har mindst 10 års virksomhedsanciennitet, er det samlede pensionsbidrag i alt 0,6 % højere end ovennævnte pensionsbidrag. Det forhøjede bidrag er fordelt sådan, at arbejdsgiveren betaler 0,4 % og medarbejderen 0,2 %.

Læs mere om ordningen i den samlede overenskomst.

Overenskomst for ejendomsservice 2023-2025 mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver for medlemmer af BL Danmarks Almene Boliger og Ejendom- og Servicefunktionærernes Landsforbund under Serviceforbundet

Pensionsbidraget er i alt på 15 %. Som lønmodtager betaler du selv 4,0 % af bidraget via din løn, og arbejdsgiveren betaler 11, 0 %.

Læs mere om ordningen i den samlede overenskomst.

Privat Mønsteroverenskomst 2023-2025 mellem Ejendoms- og Servicefunktionærernes Landsforbund og Private boligselskaber/boligforeninger/erhverv

Pensionsbidraget er i alt på 15 %. Som lønmodtager betaler du selv 4,0 % af bidraget via din løn, og arbejdsgiveren betaler 11, 0 %.

Læs mere om ordningen i den samlede overenskomst.

PensionDanmark

Pensionsordningerne administreres alle tre af PensionDanmark, der derfor er dit pensionsselskab. Derfor skal du kontakte PensionDanmark, hvis du har spørgsmål til din personlige pensionsordning.

Læs mere om pension og kontakt Pension Danmark.

Nyheder

17. januar 2024
125.000 kr. ekstra på pensionskontoen i PensionDanmark i 2023

Medlemmer i ESL med pension i PensionDanmark kan glæde sig over, at pensionsopsparingen er vokset pænt i 2023.

14. december 2023
Få pensionen lige ved hånden – hent PensionDanmarks app

Med en app fra PensionDanmark kan du nemt og hurtigt få overblik over din pensionsordning via en app på din smartphone.

22. november 2023
Ekstra indbetalinger kan sætte turbo på pensionsopsparingen

Vil du gerne vil have flere penge at gøre godt med, når du går på pension? Så kan du overveje at indbetale ekstra på din pensionsopsparing i PensionDanmark.

11. september 2023
Har du styr på, hvem der arver din pension – opret et testamente gratis

Det er en god idé at sikre, at det er den rigtige, der arver din pension. Har du pension i PensionDanmark, er det nemt at tjekke via selskabets app eller hjemmeside. Du har også mulighed for at lave et mere detaljeret testamente.

28. august 2023
Medlemmerne slår rekord i pensionstjek

Halvvejs inde i året har der været 1,4 mio. medlemslogins på PensionDanmarks hjemmeside – pension.dk. Det er ny rekord og en stigning på 17 pct. i forhold til sidste år. Syv ud af ti af medlemmernes logins skete via PensionDanmarks app.

22. juni 2023
Få op til 1 mio. kr. ekstra i pension

Den obligatoriske egenbetaling til pension sænkes nu i de fleste overenskomster fra 4 pct. og til 2 pct. af din løn. Men fortsætter du med at indbetale 4 pct., kan det give op til 1 mio. kr. ekstra på opsparingen, når du går på pension.

10. maj 2023
Få hjælp til at komme hurtigt igennem sundhedssystemet

Husk, at du som en del af din pensionsordning i PensionDanmark også har en sundhedsordning. Den giver dig bl.a. adgang til Hurtig Diagnose, hvor du kan få hjælp til hurtig udredning og genoptræning.

30. marts 2023
Få en blid overgang til livet som pensionist

Nærmer du dig pensionsalderen, er der gode muligheder for at få en blid overgang til livet som pensionist.

15. marts 2023
Online-muligheder i din sundhedsordning med længe åbent

Husk, at du som en del af din sundhedsordning i PensionDanmark kan komme til både læge og psykolog via en videokonsultation. Også om aftenen og i weekenden.